Publicat la 2018-03-19 10:39:53

Pentru a ne putea bucura cu adevărat de casa pe care o construim sau renovăm trebuie să acordăm o atenţie sporită şi izolării acoperişului, indiferent dacă în pod va fi amenajată sau nu o mansardă.

Există multe tipuri de izolații pe care le puteți folosi. Dintre care cele mai utilizate sunt: izolarea cu polistiren, izolarea cu vată, izolarea cu spumă poliuretanică și izolarea cu celuloză. În continuare vă prezentam care sunt avantajele fiecărui material folosit în izolarea acoperișului.

1. Izolarea cu polistiren

Acest tip de izolare este unul ce presupune costuri scăzute, dar nu este foarte eficient, mai ales dacă vorbim de temperaturi scăzute. Unii specialiști ne recomandă să evităm acest material dacă dorim să izolăm acoperișul deoarece polistirenul blochează circulația aerului, provoacă condens, iar din cauza umezelii rezultate termoizolația își pierde proprietățile și nu mai menține căldura așa cum ar trebui.

 

2. Izolarea cu vată minerala

Datorită faptului că se montează extrem de facil, oferă o izolare termică foarte bună, este rezistentă la incendii şi reduce semnificativ zgomotele din exterior, putem spune ca vata minerală (de sticlă) este unul dintre cele mai folosite materiale pentru acest tip de lucrări. Vata minerală este ideală pentru izolarea acoperișului, iar pentru un confort termic sporit, se recomandă aplicarea a două straturi de vată minerală./p>


3. Izolarea cu spumă poliuretanică

Acest tip de izolare este nou și reprezintă o soluție inteligentă de a economisi energia. Printre avantajele izolării cu spumă poliuretanică menționăm: puterea ridicată de termoizolare, grosimea și greutatea redusă a izolării, rezistența la temperaturi de până la 100 °C. De asemenea, izolația termică cu spumă poliuretanică îți oferă un mediu mai sănătos prin reducerea afluxului de poluanți în aer liber. Produsul este rezistent la atacul rozătoarelor și a insectelor.

4. Izolarea cu celuloză

Izolarea cu celuloză presupune prezenţa unui specialist care va împrăştia materialul pe toată suprafaţa acoperişului cu ajutorul unui aparat special. Celuloza este organică, este tratată pentru a preveni apariția mucegaiului sau insectelor și nu numai că izolează termic acoperișul, dar blochează și propagarea sunetului, celuloza fiind un extrem de bun izolator acustic.

În concluzie, înainte de a alege materialul cu care vreți să vă izolați acoperișul, luați în considerare avantajele fiecăruia. Țineți minte, o izolare corespunzătoare a acoperișului vă va ajuta să economisiți bani și vă va menține căldura în interiorul casei în sezonul rece.